Stan Storimans Prijs 2013

Het is vandaag, 12 augustus, vijf jaar geleden dat cameraman Stan Storimans bij oorlogsgeweld in Georgië om het leven kwam. Ter nagedachtenis aan Stan wordt op dinsdag 15 oktober voor de vijfde keer de naar hem genoemde prijs uitgereikt. Winnaar is de cameraman of -vrouw die het afgelopen jaar de beste nieuws- of actualiteitenreportage heeft gedraaid.

De jury bestaat uit Ad van Liempt (oud-hoofdredacteur NOVA), Jean-Pierre Geelen (tv-recensent de Volkskrant), Marga van Praag (oud-verslaggever NOS Journaal), Peter van der Maat (oud-hoofdredacteur Netwerk) en de winnaar van vorig jaar, Roel Rekko.

Rekko was een van de elf deelnemers die een reportage voor de vierde Stan Storimans Prijs hadden ingestuurd. Hij won met zijn verslag voor het NOS Journaal over de emotionele begrafenis van een vermoorde politicus in Syrië.

Net als voorgaande jaren worden de inzendingen beoordeeld op technische en inhoudelijke kwaliteit, op creativiteit, journalistieke alertheid en originaliteit.
In aanmerking komen alle nieuws- en actualiteitenreportages die tussen 12 augustus 2012 en 12 augustus 2013 zijn uitgezonden op de Nederlandse televisie of internet.

De prijs is een plastiek van de hand van kunstenaar Jeroen Henneman. Het is een zogeheten ‘staande tekening’ van Stan met zijn camera op zijn schouder, gemaakt van zwart staal en 35 centimeter hoog (zie bijlage). Joris Hentenaar, Rachid el Mourif en Ivo Coolen waren de respectievelijke winnaars van 2009, 2010 en 2011.

Hoofdsponsor is opnieuw Vocas Sales & Services, leverancier van professionele videoapparatuur. Ook het NOS Journaal en de NVJ dragen bij aan de totstandkoming van de prijs.

De organisatie van de Stan Storimans Prijs 2013 is in handen van Peter van der Maat (06 4187 3525) en Henny de Vos (06 5189 7747).

Amsterdam, 12 augustus 2013. stanStorimansprent2010aug12

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s