Fotograaf worden,” en dan realiseer je dat het een klote-industrie is “

door Jakkie Hong uit Eyeopener,

vertaald; googlevertaler.

C7fN_RBcYxig1VB8yFHYDTl72eJkfbmt4t8yenImKBVaiQDB_Rd1H6kmuBWtceBJ

Derdejaars student fotografie Sebastien Dubois-Didcock fotografeert met een Canon 5D Mark II, een 21,1-megapixel camera met een prijskaartje – nieuw, van ongeveer $ 3.000, het minimum dat een ​​fotograaf in wording moet besteden aan een DSLR.
Lenzen zijn niet goedkoop, kost honderden dollars per stuk.

Dan zijn er statieven, lampen, geheugenkaarten, rekwisieten, moeilijker te filmen camera’s en een film te vinden.

Voeg bij het afdrukken, huuruitrusting en een laptop,  fotografie studenten kunnen gemakkelijk meer dan $ 20.000 besteden en meer, en dat is niet inclusief onderwijs.
“Ik voel me als fotografie is een van de kunsten die de betrokkene de  hoogste kosten heeft”, Dubois-Didcock gezegd.
Hij besteedt $ 2.000 tot $ 5.000 per jaar aan projecten, en werkt twee banen om gelijke tred te houden met de kosten.
Fotografie studenten zijn niet alleen.

Filmstudenten gieten elk semester honderden dollars in projecten. Elk programma kost ongeveer $ 6.700 collegegeld per jaar; met extra kosten, zijn ze gemakkelijk de duurste opleidingen.

Gemiddeld, fotografie, fashion design en film studenten besteden $ 5.000, $ 10.000, en $ 12.000, respectievelijk in het vierde jaar op de leveringen.
Voor andere studies fourthyears besteden $ 2.000 of minder.
” Peanuts in vergelijking met ons,” zei derdejaars student film Deidter Stadnyk.
Stadnyk heeft 3.000 dollar dit jaar op de camera en licht verhuur besteed .

Als goed, derdejaars film studenten een korte film moet produceren op een 4.000 dollar budget, met de kosten verdeeld tussen vier personen.

Vierdejaars filmstudenten hebben geen vast budget voor hun projecten en Stadnyk heeft gehoord van een groep die een film over de Holocaust wilde maken 100.000 dollar koste.

Door tijdrovende maken en bewerken van portfolio, is het moeilijk voor de meeste filmstudenten een baan te krijgen. Veel van hen nemen een leningen om financieel boven water te blijven. In de afgelopen jaren hebben “crowdfunding” websites als Indiegogo, waar mensen kunnen doneren aan een monumentaal project, populair geworden manieren om geld in te zamelen. Indiegogo kwam op indrukwekkende resultaten: vorig jaar de top-campagne, een fundraiser voor Nikola Tesla’s lab te kopen, verhoogd meer dan $ 1,3 miljoen. Echter, als het gaat om studentenfilms, zijn campagnes zelden succesvol.
“Indiegogo is meer van een voertuig voor vrienden en familie, mensen die al ondersteuning van de student hoe dan ook, te doneren ” Stadnyk . “Wie gaat er naar willekeurig doneren aan een aantal studenten film? Niemand. “logo_ryerson
Ryerson fotografie grad Chris Dale kent dit uit de eerste hand. Dale werkt momenteel aan een handvol freelance projecten, maar nog steeds woont hij bij zijn ouders om geld te besparen. Hij is een van de vijf mensen uit zijn eindexamenklas van 2012 die nog steeds in de fotografie zit.
“Als je niet je eigen kansen te creëren, ben je de lul,” Dale gezegd. “Het is een beetje ontmoedigend. Het is net als: ‘He, ik ga naar school om fotograaf te worden,’ en dan realiseer je je dat het een klote-industrie is. ”
Ondanks duistere vooruitzichten op een baan in de kunst,is mode instructeur PY Chau nog steeds optimistisch.
“Kijk om je heen, alles is mode …. Ze voegde eraan toe dat veel studenten kunst hun passie is .
Dit is ook het geval voor de tweede jaar fashion design student Jackie Evans. Leven van spaargeld en leningen voor studenten, ze gaf duizenden dollars van dit jaar uit aan stof, naaimachine onderdelen en benodigdheden.”Als je het maximale uit je opleiding en de kwaliteit van je werk wil laten zien, moet je de prijs betalen”, aldus Evans. “…

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s