Canon have forgotten the indie filmmaker

cinema-eosOp Engels talige forums  kwam ik deze discussie tegen en het is mij ook gegeven dat er steeds meer fotografen zijn gaan filmen en zelfs de swits gemaakt naar filmen.Ik kan me zelf als voorbeeld nemen met de problemen die ik ben tegen gekomen. Als je al een tijdje met je dslr filmt zijn er dingen aan de camera die je zachts gezegd niet bevallen.

Ergonomisch  is een van die punten, je moet altijd spullen er bij of aan maken die het filmen ermee vereenvoudigd.Geluid is ook zo’n punt en met zo’n file die uit de camera komt kan je niet veel, eigenlijk alleen maar plakken en knippen tot een film.Maar we hebben nu de markIII? ja dat is zo,maar alleen met een microfoon aansluiting en wat ergonomisch geschuif kom je er niet.Een nieuw codec of een hogere bid rade of enzovoort ,enzovoort,Canon weet heus wel wat er leeft onder de indiefilmers maar ze doen het niet.

En nu in 3 jaar tijd heeft Canon camera’s op de markt gezet die voor een indie filmers niet te betalen zijn.terwijl ze er toch mee begonnen zijn, toeval of niet ze hebben een aparte plaats in genomen in het wereld van de cineasten en filmproductie bedrijven.

Neen, Canon heeft de kleine man in de steek gelaten.

Gelukkig zijn andere Camera merken er in gesprongen, Panasonic GH2 en 3 en de Sony’s en niet te vergeten de BMCCamera die een heel eind op weg is met zijn  ProRes en RAW van  2.5 K voor weinig geld.

Een nieuwe Firmware komt in april voor de Canon EOS 5 markIII,  zullen al die nieuwe dingen er in zitten die de indie filmers graag willen hebben voor een betaalbare camera?of is Canon voor de zoveelste keer eigenwijs en gaat zijn eigen weg? tot die tijd raad ik iedereen aan geen camera’s van Canon te kopen en gelaten te wachten.

Kan je niet wachten….wel er zijn genoeg goede reden om om te zien naar een ander merk dan Canon.

 

 

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s