New Canadian Law Gives Photographers All Copyrights to Images, Commissioned or Not

New Canadian Law Gives Photographers All Copyrights to Images, Commissioned or Not

 Jaron SCHNEIDER

Nieuwe Canadese wet geeft Fotografen Alle Auteursrechten op afbeeldingen, opdracht of niet
Overwinning voor Canadese fotografen! fotografen hebben nu zelf de rechten op alle foto’s die zij nemen, ongeacht of ze die kregen via opdracht of niet. In Canada, zijn alle andere kunstenaars al in het bezit van de auteursrechten op hun werk en dankzij deze nieuwe wet, ook de Canadese fotografen, zij zijn de laatste in de geïndustrialiseerde wereld, nu alle wettelijke rechten op hun foto’s te hebben.
“De Canadese Vereniging van Professionele Afbeelding Scheppers (CAPIC) is hard gewerkt aan deze monumentale prestatie in Canada voor meer dan 20 jaar lobbyen,de inspanningen en konden niet bereikt zijn, zonder de steun van haar leden, ze hebben financieel bijgedragen, moreel en talloze uren vrijwilligerswerk, in de richting van deze grote inspanning, geleid door CAPIC National Copyright voorzitter, Andre Cornellier.
Het principe van de bescherming van fotografen eigendomsrechten begon 65 jaar geleden door Henri Cartier-Bresson, die Magnum opgericht met Robert Capa en David Seymour. 
In Canada, zijn alle andere kunstenaars al in het bezit van de auteursrechten op hun werk en dankzij deze nieuwe wet, de Canadese fotografen, zij zijn de laatste in de geïndustrialiseerde wereld, nu alle wettelijke rechten op hun foto’s te hebben.
De Professional Photographers van Canada (PPOC) waren een waardevolle partner in deze prestatie en de lobby firma Tempel Scott Associates voor hun werk in Ottawa.
CAPIC  verstrekt meer informatie over de directe effecten van de wet

Canadese fotografen vieren deze week de overwinning van deze belangrijke Canadese prestatie.

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s