A Canon video camera for the rest of us outside Hollywood

Andrew Reid – EOSHD autor

Vertaling;Google vertaler.

Werkt u voor Paramount Studios? Als het antwoord nee is dan is Canon niet meer beschikken voor een aantrekkelijke verwisselbare lens videocamera voor u (of zelfs de consumentenmarkt), onder de $ 15.000.

Vergeet Ron Howard.

Naar mijn mening op elk niveau van video onder de C300, Canon’s concurrenten hebben een betere oplossing. Dit is een ernstig probleem voor Canon.

Als nu een nieuwe camera komt, dan is uw oude 5D Mark II niet ineens onbruikbaar geworden.

Wanneer een superieur product komt voor een vergelijkbare prijs, waarom houden de oude? Waarom niet schieten met het beste wat je kunt krijgen?Helaas voor Canon, het beste kunnen ze u op grond van 15.000 dollar te geven voor de video is een camera die niet eens een video-camera. De 5D Mark III is niet een goede stap voorwaarts. Het is nog een fotocamera met een video moduul

Mijn frustratie kookt dan, dus ik heb een Sony FS100 vorige week gekocht. Als je kijkt naar Canon’s aanbod voor filmische video onder de $ 15.000 dan is dat de C300 eerlijk gezegd een echte puinhoop. De DSLR’s is niet echt vooruitgegaan in 3 jaar. Er is een mooie, maar met een saaie zoom lens, zoals de XF305, en die heef teen te kleine chip. Geschikt voor evenement filmen en documentaire, maar kleine chips zijn niet in de mode of zeer wenselijk. Onder de consumenten camcorders waarvan de verkoop worden opgegeten door mobiele telefoons!

Voer het podium verliet de Canon C100

Door hun obsessie met Hollywood, heeft Canon geen antwoord op dit moment. Ik ben er zeker van dat er nieuwe producten komen, maar ze zijn later dan de concurrentie dat is zeker.

NAB is een zeer kleine bel die bestaat buiten de echte wereld en ik ben er zeker van dat Hollywood enthousiast worden over de C500 en de Cinema 1D, maar deze camera’s zijn niet praktische oplossingen voor 90% van de filmers, tenzij gehuurd en zij zullen niet beschikbaar zijn voor 6 maanden mogelijk langer. Ook als je budgettering 15.000 dollar om op de spullen te brengen als een investering in uw bedrijf nu maakt het veel logischer om twee FS700s te krijgen voor de kosten van een C300. De FS700 is niet verouderd  in 2 jaar, want het is 4K klaar is (om niet te 240fps 1080p te noemen). De C300 is het niet.

Dit zijn de kenmerken van een Canon C100 nodig zou hebben om terug te vechten buiten Hollywood.

1080/60p EOSRAW op CF-kaarten

Omdat Canon heeft al een ruwe codec de kosten zijn al opgenomen door de enorme marge Canon zal maken op de Cinema EOS camera’s. Voor de video EOS assortiment Canon u kan een rauwe codec nog zetten, want voor 6000 dollar van de 1D-X heeft dezelfde DIGIC5 + Dual-beeldprocessor als de Cinema 1D. Dit betekent dat de behandeling van de EOSRAW codec kan al op hardware op dat prijsniveau, zo niet lager.

8MP sensor die in staat van 4K via 3G HD-SDI

Sony heeft dit soort sensor op $ 8000, en het heeft een veel grotere doorvoer dan alleen maar 60 beelden per seconde. Hier alles wat ik vraag is voor Canon Sony kopiëren, maar geld te besparen door het hebben van 24p en geen slow mo opties. Zeker niet moeilijk? Met een beroep op externe boxen brengt kosten laag te houden als het opnemen 4K intern is duur. Zeer weinig mensen hebben 4K op het moment, maar dit geeft hen de mogelijkheid om later toe te voegen.

2-4-6 ND wiel

Als de Canon G1 X kan beschikken over een ingebouwd ND en grote sensor voor minder dan $ 600 Er is gewoon geen excuus om niet om dit in, ook al is het een elektronische.

Peaking

Als de Sony NEX 3 heeft deze voor $ 300 in een gratis firmware-update, gaat het op dit punt. Einde van het verhaal.

XLR

Doe het gewoon. De Zoom H4n heeft robuuste XLR en fatsoenlijk audio circuits en dat kost een fractie van zelfs een DSLR.

Build kwaliteit en de form factor

Het zo klein mogelijk. Geen EVF bespaart op de kosten. Voeg een groot 4 “LCD bovenop de camera. Gebruik een nieuwe spiegelbox mount met verwisselbare adapters voor EF en PL klaar op lanceerdag. E-Mount op de FS100 is een van mijn favoriete functies van de camera, want ik kan mijn hele collectie lens te gebruiken, ongeacht de bergen. In termen van form factor eigenlijk vind ik een boxy modulaire opbouw vergelijkbaar met de Sony FS100 zou nogal mooi zijn als ze gelegd op de belangrijke knoppen en wijzerplaten met een beetje meer blauwe hemel denken en niet na te bootsen de oude VX2000 zoals Sony deed! Plus het moet komen met een fatsoenlijke bovenste handgreep (dat was een beetje een toezicht op de FS100).

Prijs

Vergeet 15.000 dollar, vergeet zelfs de 8000 dollar van de Sony FS700. Del Boy is het aanbieden van dit kleine wonder voor $ 5000.

Als die prijs geeft geen Canon voldoende marge (het moet doen, omdat dit zal in veel grotere hoeveelheden te verkopen dan een C300 zal) dan zou ik offeren EOSRAW en gewoon duidelijke oude MPEG, zoals de C300, maar op 36Mbit zodat de grumpy uitzending codec fanatici niet boos op worden onderschreden voor het werk!

Toch wil ik de 4K-sensor te houden ten koste van alles – anders zou ik gewoon de 8000 dollar Sony FS700 omdat het een betere investering en meer toekomstbestendig. Zeker als Canon kan een dappere product doen, zoals de hierboven voor onder 8000 dollar hebben ze een antwoord op Sony. Zo niet … dan Sony gaan deze ronde te winnen.

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s