Vernieuwde Algemene Voorwaarden Fotografenfederatie

maandag 31 oktober 2011 | Bij de rechtbank van Amsterdam zijn de vernieuwde voorwaarden van deFotografenFederatie gedeponeerd onder nummer 84/2011. In de voorwaarden is een aantal verouderde onderdelen geschrapt, met name op het gebied van technische aspecten.

Zo werden in de oude bepalingen – uit 2005 – nog beelddragers genoemd, die niet meer worden gebruikt. Ook zijn er aanpassingen opgenomen die in de overgang van analoog naar digitaal nog niet waren doorgevoerd.
De algemene voorwaarden voldoen juridisch aan de huidige stand van zaken. De op handen zijnde veranderingen van de auteurscontractenwet zal echter nieuwe aanpassingen noodzakelijk maken. Zodra de wet is aangepast zal de FotografenFederatie opnieuw in overleg treden.

De NVF adviseert haar leden om de bepalingen uit de standaardleveringsvoorwaarden van de FotografenFederatie overeen te komen. Deze voorwaarden moeten voor het sluiten van de overeenkomst tussen partijen van toepassing worden verklaard, bij voorkeur schriftelijk, en aan de opdrachtgever ter hand worden gesteld, bijvoorbeeld door deze als bijlage aan de overeenkomst van opdracht te hechten.

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s