Westerse fotografen gedood in Libië

Bij een mortieraanval in de Libische stad Misrata zijn twee fotografen gedood en twee fotografen gewond geraakt. Het gaat om de Britse fotograaf en filmmaker Tim Hetherington en de Amerikaanse fotograaf Chris Hondros van Getty Images. Hetherington kwam tijdens de aanval om het leven, Hondros overleed enkele uren later aan zware hoofdverwondingen. De twee deden als fotograaf in Libië verslag van de strijd tussen de opstandelingen en de troepen van kolonel Kadhafi. De gewonden zijn fotografen Guy Martin en Michael Christopher Brown.

Hetherington won in 2007de World Press Photo 2007 voor een foto van een Amerikaanse soldaat in Afghanistan. Ook bracht hij vorig jaar de documentaire Restrepo uit. Daarvoor maakte hij een jaar lang deel uit van een Amerikaans legerpeloton in Afghanistan. Hetherington werkte veel samen met mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, die een im memoriam over de fotograaf plaatste.

Hondros werkte als oorlogsverslaggever voor onder meer de New York Times en Newsweek. In 2004 werd hij genomineerd voor een Pulitzer Prize en hij won onder andere de Robert Capa Gold Medal, een prestigieuze onderscheiding voor oorlogsfotografie. Meer bij de New York Times  / Newsweek

Bericht overgenomen van Villamedia orgaan van de NVJ/NVF

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s